• Nội dung khóa học

10 Câu đố vui dễ hiểu cho bé

(23/05/2017)
10 Câu đố vui dễ hiểu cho bé

Phương pháp học tiếng Anh cho trẻ qua các câu đối vui rất thú vị, các mẹ có thể tham khảo các câu đố đơn giản gắn liền với cuộc sống hàng ngày. Hoặc lựa chọn các câu đố có đáp án liên quan đến vật thường gặp như cây cối, hoa quả, con vật… Đó là những vật dụng quen thuộc sẽ giúp bé vừa có cơ hội thực hành, vừa luyện từ vựng tiếng Anh tốt hơn.

/

Dưới đây là một số câu đố vui tiếng Anh cho các bé mà các mẹ có thể tham khảo nhé.

 

1. I am hot.

I live in the sky.

I am bright.

Dont look straight at me.

I disappear in the night.

Đáp án: The sun

 

2. I live in the water

You can drive me.

I might make you sick.

Dont put a hole in me.

Tie me up when youre done.

Đáp án: Boat

 

3.I am in your body.

I am red.

I am the symbol for love.

Blood pumps through me.

Please dont break me.

Đáp án: Heart

 

4.I am red, green, or yellow.

I am a healthy snack.

I make good juice.

You can bite me or slice me.

Give me to a teacher.

Đáp án: Apple

 

5. I am circular.

I go up and down.

You can throw me.

You can catch me.

Be careful with me near windows.

Đáp án: Ball

/
Câu đố vui giúp bé rèn luyện trí thông minh

 

6. I cry a lot.

I love milk.

Everyone smiles at me.

Please pick me up.

Im new to the world.

Đáp án: Baby

 

7. I am usually green and brown.

I can live for a long time.

Im a house for a bird.

Kids love to climb me.

I need rain.

Đáp án: Tree

 

8. I smell nice.

I am beautiful.

I come in many different colours.

You can pick me.

Dont forget to water me.

Đáp án: Flower

 

9. I have five wheels.

You need a key for me.

You can sit inside me.

Dont make me go too fast.

Please wear my belt.

Đáp án: Car

 

10. (star) I twinkle.

There are millions of me.

I will light your way.

I come out at night.

I hide in the city.

Đáp án: Star


Trung tâm Tiếng anh Smart Kids center hi vọng với 10 câu đố nhỏ trên sẽ mang đến cho các bé những giây phút giải lao giữa giờ thú vị và bổ ích.